Nicolai logo
22. oktober kl. 19.30

Den spanske Trío Pérez Iñesta besøger Nicolai Scene og er klar til at fylde salen med kammermusik af Mozart, Nielsen og Dvořák.

Nicolai Scene

Med sig har trioen fem deltagere fra den 10. Holstebro Masterclass.

Trío Pérez Iñesta har i mange år fokuseret på et nøje udvalgt repertoire af både nyskrevne stykker af spanske komponister og mere traditionelle værker, herunder moderne klassiskere af bl.a. Bartók, Stravinskij og Khachaturian.

Trioen, som startede med de tre søskende Gala (violin), Miguel (klarinet) og Claudia (klaver) Pérez Iñesta, debuterede i 2002 i koncertserien ’Patis Oberts’ i Palma de Mallorca, og året efter blev de tre musikere udmærket med førsteprisen i Concurso Permanente de Juventudes Musicales, den spanske afdeling af Jeunesses Musicales’ kammermusikkonkurrence. Trioen har siden været på turné i Spanien, Albanien, Costa Rica, den Dominikanske Republik, i Schweiz, Tyskland og, i 2012, 2014 og 2016, i Danmark.

Efter endt uddannelse, hvor medlemmer af Artemis-strygekvartetten såvel som Berlinerfilharmonikerne talte blandt ensemblets lærere, begyndte de tre musikere at spille sammen med cellisten Luis Zorita. Sammen med ham udforsker de repertoiret og sætter de enkelte værker i en kontekst, der tager lytterne med på en rejse fuld af musikalske fortællinger. Siden 2015 har Trío Pérez Iñesta og Luis Zorita haft et jævnligt samarbejde med dansekompagniet ”Unterwegs” fra teatret i byen Heidelberg.

Musikerne blev uddannet i den spanske provins Asturias, samt i London, Karlsruhe, Berlin, Wien og Chicago. Hver enkelt musiker fra ensemblet er engageret i et væld af forskellige aktiviteter: Luis er solocellist i Vorarlberg Symfoniorkester og spiller ofte med Mahler-kammerorkestret og Chamber Orchestra of Europe. Gala er kammermusiker og violinlærer i Madrid, hvor hun har sin egen koncertserie i koncertsalen CentroCentro, mens Claudia, efter en periode som pianist ved teatret i byen Heidelberg, pt. bor i Berlin og arbejder, ud over sit virke som freelance-pianist, på den litteraturvidenskabelige afdeling af universitetet i Potsdam.

PROGRAM
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Klaverkvartet i g-mol, KV 478 – 25’

Carl Nielsen (1865-1931)
Strygekvintet i G-dur (1888) – 30’

Olivier Messiaen (1908-1992)
Kvartet til tidens ende - 35'

Trío Pérez Iñesta
Gala Pérez Iñesta, violin
Luis Zorita, cello
Claudia Pérez Iñesta, klaver

Deltagere i den 10. Holstebro Masterclass
Toke Hansenius, violin
Kirsten Wilbrandt Kjær, bratsch
Johannes Bærentzen Pihl, bratsch
Sophie Kalina Hildeshejn, cello


billetknap

x1 Trío Pérez Inesta 800